Újabb rekordév a Farmetnél!

A Farmet egy újabb rendkívül sikeres esztendőn van túl. A 2023-as év további növekedést jelentett az eladásokban és a profit tekintetében egyaránt.

Az értékesítés nemcsak az európai piacokon volt sikeres, hanem az USA, Kanada vagy Ausztrália piacain is, leginkább a nagy munkaszélességű talajművelő és vetőgépeknek köszönhetően. A csökkenő terményárak okozta általános keresletcsökkenés ellenére is jól teljesített a Farmet Európában. A Farmet termékek magas használati értéke még ezekben a nehéz időkben is vásárlásra ösztönözte a gazdákat és jobb termelékenység elérését, valamint a működési- és beruházási költségek csökkentését eredményezte. A Farmet jelentős sikereket ért el az afrikai piacokon, ahol főként az Olaj & Takarmány Technológiai üzletágnak ment jól, amely növényi olajok sajtolására, feldolgozására és takarmány előállításra szállít komplex technológiákat.

A múlt év a megvalósított beruházások szempontjából is rekordnak számít a Farmet történetében. Az elmúlt évek legnagyobb beruházásának megvalósulása is 2023-ban csúcsosodott ki. Ennek a nagyberuházásnak a keretében új csarnokok épültek és olyan új gyártási technológiák kerültek bevezetésre, amelyek nemcsak a gyártókapacitás jelentős bővülését eredményezik, hanem emellett még magasabb minőségi színvonal elérését teszik lehetővé. Új, csúcsminőségű lézeres fémlemez- és profilvágó gépeket, kifinomult szerszámokat, lézerhegesztő technológiákat, rozsdamentes acélgyártási technológiákat, formázási és hőkezelési technológiákat vásároltak. Ezzel egyidejűleg a logisztikai-, a gyártásirányítási- és a termék gyártási ciklusát figyelemmel kísérő rendszerekbe történtek beruházások. Sikerült elérni a gyártási folyamatok magas szintű digitalizálását. A tárolási és a gyártási folyamat során minden pillanatban, minden egyes anyag, vagy termék digitálisan nyomon követhető és ez alapján a gyártási folyamat folyamatosan optimalizálható és hatékonyan irányítható. A teljesen digitalizált gyártási dokumentáció lehetővé teszi a gyártási folyamatban a digitális adatokkal való munkavégzést, amely nemcsak a teljes 3D-s nézetet tartalmazza, hanem az adott gyártási folyamathoz szükséges összes kulcsadatot is.

A Farmet azonban nemcsak a gyártás termelékenységébe és minőségébe fektet be, hanem folyamatosan javítja az alkalmazottak munkakörülményeit is. Nagy hangsúlyt fektet a munkavégzés ergonómiájára, a munkahelyek optimális elrendezésére és a fizikai megterhelés csökkentésére szolgáló manipulátorok használatára. Ennek köszönhetően a munkavállalók folyamatosan magas színvonalú munkát végezhetnek és hosszú időn keresztül dolgozhatnak a Farmetnél, amely előnyös a személyes fejlődésük szempontjából is.

Annak ellenére, hogy egyes piacok vonatkozásában a 2024-es előrejelzések kevésbé optimisták, a Farmet úgy véli, hogy a piac fejlesztésébe történt jelentős befektetéseknek köszönhetően továbbra is sikeres lesz és további növekedést, stabilitást érhet el.

Kérdése van? – Lépjen velünk kapcsolatba!