2019.02.11

Farmet gépújdonság az AGROmashEXPO kiállításon: Triton a tárcsás nehézkultivátor!

2019.01.23 - 2019.01.26. között került megrendezésre Budapesten a legrangosabb hazai agrárkiállítás, az AGROmashEXPO és Agrárgépshow, ahol a Farmet mezőgazdasági gépek importőre, az ANDEST-2005 Bt. a szokott, immár hagyományos helyszínen, a C pavilonban adott ízelítőt a cseh gyártó legújabb fejlesztéseiből.

A standon a legnagyobb újdonság a Triton szántóföldi tárcsás nehézkultivátor volt, amely hiánypótló termékként került gyártásba és kimagasló használati értékével, munkaminőségével, sokoldalúságával hamar meg fogja győzni a hazai gazdálkodókat is.

A Farmet Triton nehézkultivátor egy gépben egyesíti a sekélyebb tárcsás és a mélyebb kultivátoros művelés előnyeit. A növényi maradványok intenzív aprítása és bekeverése a megművelt talajba és a mélyebb talajrétegek egyidejű átlazítása kiváló vízbefogadó képességet eredményez. A Triton használatával menetszám csökkentés és a talajművelés költségeinek csökkentése is lehetséges és a gép a talaj nedvességtartalmának megőrzésében is fontos szerepet kaphat.

zapraveni-svazenky-pomoci-stroje-triton-

A félig függesztett Triton elülső részén a két sorban, gumibakos függesztéssel, egyedi tárcsatartó karokon szerelt 560 mm-es csipkés tárcsalapok intenzíven aprítják a növényi maradványokat és max. 15 cm mélységben bekeverik a talajszelvénybe. A kezelői komfort és a változó talajkörülményekhez való gyors alkalmazkodás érdekében a tárcsasorok munkamélysége hidraulikusan, akár menet közben is megváltoztatható. A tárcsasorokat követő rugós biztosítással, 42 cm-es kapaosztással szerelt kultivátor kapák 35 cm mélységig képesek a talajt átlazítani és a növényi maradványokat bekeverni. A kapák extrém kopásállósággal rendelkező vidia betétes orrkései a teljes élettartamuk alatt megtartják hosszukat és talajba hatolási szögüket, így kopás esetén is könnyedén behatolnak a talajba és nem növekszik meg az üzemanyag felhasználás. A kapaszárakon az orrkések fölött található csavart terelőlemezek intenzíven bekeverik a növényi maradványokat. A kapasorok mögött kerültek elhelyezésre a hidraulikusan állítható, karbantartás-mentes csipkés rögrendező tárcsák, amelyek a hengersor előtt egyengetik a talajfelszínt. A Triton hátulsó részére a talajkörülményeknek, művelési kívánalmaknak megfelelő lezáró henger választható ki a gyártó kínálatából. A hátsó henger gyorskapcsolós megoldással csatlakozik a gép vázához, így egyszerűen cserélhető, vagy akár leszerelhető, amennyiben henger nélküli üzemeltetést kíván végezni a gazda.  A gépen minimális számú kenési pont található, a tárcsa- és hengercsapágyak is karbantartás-mentesek. A nagymérető tárcsalapoknak és nagy kapaosztásnak köszönhetően a Triton szántóföldi nehézkultivátor kiválóan alkalmazható nagy mennyiségű növényi maradvány bedolgozására az eltömődés veszélye nélkül. A gép különösen alkalmas a kötött talajok intenzív megművelésére. A Tritont félig függesztett kivitelben, 4,5, illetve 6 m-es munkaszélességben gyártja a Farmet. A gépre - a Farmet termékeknél már megszokott módon - 2 éves gyártói garancia vonatkozik.

falcon_lányokkal.jpg

A Triton mellett az érdeklődők megtekinthették a moduláris felépítésű Falcon PRO pneumatikus vetőgép 6 m-es változatát, a Digger 3 hidraulikus biztosítású mélylazítót, a Softer rövidtárcsa 560 mm-es lapokkal szerelt 4,5 m-es félig függesztett változatát, a Triolent kultivátorcsalád 3 m-es függesztett gépét, illetve a félig függesztett kialakítású Kultis 6 tápkultivátort is.

panoramavagott.jpg

Természetesen nem hiányozhattak a magyar piacon továbbra is vezérterméknek számító Kompaktomat típusú nehéz magágykészítő kompaktorok, amelyek mind a mai napig a legnagyobb darabszámban értékesített termékei a márkának és Magyarországon piacvezető pozíciót foglalnak el a kompaktorok mezőnyében.

Mind a gyártó, mind az ANDEST-2005 Bt. valamennyi munkatársa nevében köszönetet mondunk mindazoknak, akik megtisztelték standunkat jelenlétükkel és bízunk abban, hogy sokukat hamarosan elégedett Farmet gép tulajdonosként partnereink között üdvözölhetjük.

Vissza a hírekhez